Zeeuwse mosselen op Marokkaanse wijze
29-09-2016, 10:15
Bijgewerkt op: 02-06-2023, 18:25
Een lekker en origineel recept van chef Toon De Bock.
Ingrediënten
- 1 kg Zeeuwse mosselen (gewassen en gespoeld)
- 150 g mengeling witte selder en ui (grof gesneden)
- 2 blaadjes laurier
- 1 takje tijm
- 1 klontje hoeveboter
- 100 ml droge witte wijn
- 1 el ras el hanout
- 2 teentjes look (fijn versnipperd)
- 2 el groene olijf (grof gesneden)
- 1 gekonfijte citroen (enkel de schil in fijne julienne gesneden)
- 1 handje bladpeterselie (fijn gesneden)
Bereiding
- Vul de mosselpot onderaan met de selder, ui, boter, tijm en laurier.
- Voeg vervolgens de Zeeuwse mosselen, wijn, ras el hanout en de gesnipperde look toe. Zet de pot op een heet vuur.
- Schud de pot na 5 minuten op zodat de mosselen van de bodem boven komen te liggen. Voeg de olijven en citroen toe.
- Check na 5 minuten of alle mosselen zich hebben geopend. Als dit het geval is zijn ze klaar. Zo niet, zet ze dan nog even op het vuur totdat ze allemaal open zijn.
- Werk af met de bladpeterselie.
Lees meer over:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier